Artikkelit

Kristuksen ristin kantaja

"tule, ota risti ja seuraa minua"
(Markus 10:21, engl. Raamattu)

Rakkaat veljet ja sisaret,

Kerran eräässä metsässä oli suuri tulipalo ja pieni lintu näki liekit. Se lensi joelle pitkän matkan päähän ja otti nokkaansa kaksi tai kolme pisaraa vettä, lensi tulen luo ja pudotti vesipisarat. Sitten se lensi taas takaisin yhä uudelleen vettä nokassaan, kunnes putosi tuleen uupuneena. Se ei sammuttanut liekkejä, mutta se sytytti rakkauden ja esimerkin tulen antaessaan henkensä taistelussa tulta vastaan.

Me emme voineet lannistaa marxismin, islamin, hinduismin tai muiden filosofioiden liekkejä, mutta sydämissämme palaa rakkauden tuli noiden järjestelmien alla eläviä veljiämme ja sisariamme kohtaan. Työntekijämme menevät usein suljettuihin maihin salakuljettaen Raamattuja. Jokainen sellaiselta matkalta palaava kertoo samaa tarinaa: "Me menimme rohkaistaksemme heitä, mutta olemme tulleet takaisin heissä palavan rakkauden liekin rohkaisemina."

Minä uskon, että voimme oppia näiltä vainotuilta veljiltämme kestävämpää kristillisyyttä. Kun pääsin pois Romaniasta kerroin vangeista, jotka antoivat pois viimeisen sokeripalansa, jopa ainoan leipäpalansa ja vielä henkensäkin Kristuksen tähden. Niin monet kristityt kuolevat tänäänkin. Niin monia kidutetaan tänäänkin. Kokouksen jälkeen joku tulee luokseni ja sanoo: "Olen niin häpeissäni. Olen huono kristitty. Olen luopiokristitty, mitä minun pitäisi tehdä?"

Minä sanon: "Huuda hallelujaa."

Mutta kuinka voit huutaa hallelujaa jos olet luopiokristitty? Varmasti voit huutaa hallelujaa, koska jos olet luopiokristitty, on se hyvin vahva todiste siitä, että olet kristitty. Vain kristitty voi olla luopio. Vain kristitty voi olla huono kristitty. Vain kristitty voi olla paha kristitty.

Kerran kaksi koiraa kohtasi toisensa. Toinen oli bernhardilainen ja toinen oli pikkuruinen kiinanpalatsikoira, sellainen pieni koira, jonka voi pistää taskuun. Iso koira sanoi pienelle koiralle: "Mitä! Kehtaatko sinäkin sanoa olevasi koira?" Pienellä koiralla ei ollut paljoa rohkeutta, mutta se sanoi: "Tiedän kyllä etten ole suuri koira niin kuin sinä, mutta et voi sanoa minun olevan kissakaan. Olen kuitenkin koira vaikka olen pieni." Luopiokristitty on myös kristitty. Kristitty, joka on langennut suureen syntiin, on myös kristitty. Hänessä on Jumalan rakkauden kipinä.

Haluan kertoa sinulle mitä tapahtui Romaniassa. Siellä on eräs maakunta, Bessarabia, jonka Neuvostoliitto otti meiltä. Kun neuvostoarmeija tuli erääseen kylään, kerättiin kaikki kristityt, noin 200 henkilöä, pellolle ja heidät pakotettiin kaivamaan hautansa. Heidät aiottiin ampua koska he olivat kristittyjä.

Vie aikaa kaivaa haudat 200 ihmiselle. Kun he olivat valmiit, teloitusta johtava kapteeni sanoi: "Joka kieltää Kristuksen, voi mennä välittömästi kotiinsa. Joka ei kiellä, ammutaan. Teillä on kymmenen minuuttia aikaa päättää."

Jotkut päättivät pysyä Kristuksen rinnalla. Osa kielsi uskonsa säästääkseen henkensä. He uskoivat säästäneensä sen, mutta he menettivät sen! Jotkut menivät koteihinsa. Kun osa heistä meni koteihinsa, kylästä tuli mies juosten. Hänet oli erotettu seurakunnasta joidenkin syntien tähden. Hän tuli juosten ja jo kaukaa hän huusi: "Ampukaa minutkin, ampukaa minutkin. Olen paha kristitty, mutta pahakin kristitty on kristitty. Pahallakin kristityllä on oikeus kuolla Kristuksen vuoksi."

Voit oppia näiltä uskon sankareilta. Vankilassa näin niin monien kristittyjen kuolevan lähelläni. He kuolivat ja heidän viimeiset sanansa olivat: "Rakas Jeesus." En tiedä mitä syntejä he olivat tehneet elämänsä aikana. He olivat ihmisiä. Kun tuli viimeisen mahdollisuuden aika, he olisivat voineet kieltää Kristuksen, mutta heidän sydämissään oli vielä pieni lepattava rakkauden liekki Jumalaa kohtaan.

Monissa maissa; kommunistimaissa, islamilaisissa maissa ja muissa maissa, kristityt kohtaavat ankaraa vainoa ja kuolemankin. Jotkut poltetaan elävältä. Kristittyjä tyttöjä viedään kodeistaan. Yritä kuvitella mitä se tarkoittaa. He voisivat päästä vaarasta jos he sanoisivat kolme sanaa: "Minä kiellän Kristuksen". Nämä sisaremme, millaisia kristittyjä he ovat olleet, luopioita, heikkoja kristittyjä? He ovat saattaneet kompastua yhteen jos toiseenkin syntiin, mutta he eivät sano noita kolmea sanaa, jotka tappavat sielun: "Minä kiellän Kristuksen". Seurakunnassasi on sellaisia kristittyjä tänä päivänä, kymmeniä tuhansia, jotka kärsivät. Kristityn ei pitäisi koskaan vaipua epätoivoon. Meillä on mahtava Vapahtaja, joka voi johtaa meidät läpi kaikkien tilanteiden ja joka voi tehdä elämästämme kauniin.

Jeesus itse rakasti äärimmilleen Getsemanessa. Hän rakasti vieläkin kun Hänet ristiinnaulittiin. Huono tai penseä kristitty on kristitty, mutta on rumaa olla penseä tai pintapuolinen kristitty. Meillä on suuri Vapahtaja. Oppikaamme Häneltä elääksemme pyhää ja eheää elämää. Järkeile itsesi kanssa; eikö olisi oikein elää kristillistä elämää sankarillisella tasolla? Tehdä parannus jos olet luopio? Olet saattanut kuulua johonkin seurakuntaan, mutta sydämesi ei palanut Kristukselle niin kuin Hänen sydämensä palaa meille. Ajattele sitä. Jos sinusta tuntuu, että elämässäsi pitää tehdä muutos, niin Vapahtajamme on valmis ottamaan sinut vastaan.

Kysyin amerikkalaiselta saarnamieheltä, miksi kaikkien pitää kumartaa päänsä ja sulkea silmänsä eivätkä he saa katsella ympärilleen, kun hän esittää alttarikutsun. Hän kertoi minulle, että ihmiset eivät tulisi esille jos joku katselisi heitä.

Jos he eivät ole valmiit kestämään sen vertaa että joku katsoo heitä, kuinka he kestävät jos heitä kidutetaan? Kuinka he kestävät vuosia vankeutta Kristuksen tähden? On olemassa kristillisyyttä, joka on kokosydämistä antautumista Hänelle. Jos joku sanoo: "Minun uskonelämäni on ollut hyvin huonoa. Se ei ole ollut kokosydämistä, kiihkeää rakkautta sulhasta kohtaan. Kadun sitä. Tänään haluan tulla todelliseksi kristityksi." Jumala iloitsee sinusta. (Sefanja 3:17). Voitko kuvitella? Ihminen saa Jumalan riemuitsemaan. Jos haluat olla ristin kantaja, ilo Kristukselle, tule Hänen luokseen tänään.

Kristuksessa,

Richard Wurmbrand

Richard Wurmbrandin pääkirjoitus Stefanus Viestissä 1/2000. Stefanus Viesti on Stefanus-Lähetys ry:n tiedotuslehti, jonka voi tilata ilmaiseksi osoitteesta <stefanus@co.jyu.fi>.

Sivun alkuun