Artikkelit

Evoluutio
vai luominen

Tiedotusvälineitä on viime viikkoina kauhistuttanut Science-lehden tutkimustulos, jonka mukaan kolmasosa suomalaisista ei usko, että ihminen ja apina polveutuvat samasta kantamuodosta. Onko asia siis niin, että kolmasosa kansasta on niin tietämätöntä, että he uskovat myös, että maapallo on litteä kuin pannukakku, kuten evoluution kannattajat heitä ylimielisesti pilkkaavat?

Tiedehän on evoluution kannattajien mukaan todistanut, että 15 miljardia vuotta sitten räjähti esiin energiaa ja ainetta, joka synnytti taivaankappaleet ja 4 miljardia vuotta sitten maapallolle alkusolun, josta mutaatiot ja luonnonvalinta tuottivat miljoonia lajeja. Joka tämän "tieteellisen tutkimustuloksen" uskaltaa kyseenalaistaa, on Oxfordin yliopiston tieteen kansanomaistamisen professorin, Richard Dawkinsin mukaan "tyhmä, tietämätön, hullu ja ilkeäkin".

Albert Einstein oli nöyrempi maailmankaikkeuden arvoituksen edessä. Hän huomasi, että luonnonvakiot, kuten painovoima ja atomeja koossa pitävät voimat ovat miljoonasosien tarkkuudella oikein valitut, jotta elämän kannalta välttämättömiä aineita, kuten hiiltä ja happea, voi olla olemassa ja elämän mahdollistavat valkuaisaineet voivat laskostua entsyymeiksi. Jumala on Einsteinin käsityksen mukaan valinnut toimivan luonnonvakioiden yhdistelmän äärettömän suuresta vaihtoehtojen joukosta, muita mahdollisuuksia ei ole, siteeraa professori John D. Barrow kirjassaan, The Constants of Nature, Einsteinin kirjeenvaihtoa. Peter D. Ward ja John Brownlee puolestaan toteavat kirjassaan Rare Earth, että todennnäköisyyslaskelmien perusteella maapallo on ilmeisesti ainoa planeetta maailmankaikkeudessa, missä olosuhteet ovat sellaiset, että biologista elämää voi esiintyä. Nämä tiedemiehet eivät ole tunnustavia kristittyjä, eivätkä heidän kirjansa ole kristillisiä kirjoja.

Edesmennyt ateistitiedemies ja biokemian nobelisti Jacques Monod totesi, että "on täysin järjetöntä uskoa elävän solun syntyneen sattumalta, kuitenkin uskon niin, koska en näe muutakaan vaihtoehtoa". On toisin sanoen yhtä järkevää uskoa alkuliemen muodostavan soluja kuin luulla maapalloa litteäksi. Tätä eivät lukion biologian kirjat koululaisille kuitenkaan paljasta.

Maaliskuussa 2005 tehtiin erittäin merkittävä fossiililöytö. Tutkija Mary Schweitzer työryhmineen löysi kivettymättömän Tyrannosaurus rexin luun, jonka sisältä voitiin eristää kimmoisuutensa säilyttäneitä pehmytkudoksia. Kuvat kudoksista voidaan nähdä internetissä www.answersingenesis.org/docs2005/0325Dino_tissue.asp. Tämä löytö merkitsee kuoliniskua evoluutioteorialle. Tällaista ennakoi tavallaan jo edesmennyt paleontologian professori Stephen Jay Gould, vakaumukseltaan marxilainen ateisti, kun hän totesi, että Raamatun Jobin kirjan 40. luvun kuvaus Behemotista on kuvaus dinosauruksesta. Lisätietoja aiheesta on kirjassani Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu, missä myös osoitetaan, että biologinen elämä on ikään kuin ohjelmoitu toimimaan vain joitakin tuhansia vuosia syntiinlankeemuksen jälkeen. Elämän energiatuotanto solujen voimalaitoksissa, mitokondrioissa, on loppumassa, sillä niiden geenien sisältämät toimintaohjeet ovat tuhoutumassa. Mutaatiot hävittävät ohjeet, sillä mitokondrioista puuttuvat oikoluku- ja korjausjärjestelmät eikä uutta informaatiota saada niihin mistään. Miehen Y-kromosomissa tilanne on samankaltainen. Miehet ovat kuolemassa sukupuuttoon. Y-kromosomin alkuperäisistä 1000 geenistä toimii enää 78. On myös huomattava, että evoluutioteorian merkittävin, ja tästä syystä vaiettu, ongelma on kysymys eri sukupuolten kehittymisestä, joka on vastoin evoluutioteorian sisäistä logiikkaa. Onhan toki paljon edullisempaa lisääntyä jakautumalla.

Emme ole 99-prosenttisesti simpansseja vaan Jumalan kuviksi luotuja. Jumala toki tiesi, että Hän joutuisi lähettämään Poikansa ihmisenä langennutta ihmiskuntaa pelastamaan. Jumala käänsi kasvonsa meidän puoleemme, jotka olemme täällä kuoleman varjon laaksossa. Kasvoilla on erityinen merkitys Raamatussa. Niinpä Jumalan kuvalla on 50 kasvolihasta, joilla voi kommunikoida yli 10000 erilaisen ilmeen avulla. Simpanssilla lihaksia on puolet vähemmän ja perusilmeitä vain viisi. Puhumiseen ja laulamiseen käytämme 100 lihaksen harmonista yhteistyötä, ja aivokuorellamme on puheen tuottamista varten erityinen alue, jota simpansseilla ei ole. Voimme soittaa pianolla Beethovenin kuutamosonaatin, jossa eräässä kohdassa on soitettava 6500 nuottia 7 minuutissa eli keskimäärin 16 nuottia sekunnissa. Soitettaessa kädet asetetaan koskettimille jopa 31 eri tavalla. Isaac Newton totesi aikanaan, että pelkästään peukalon olemassaolo sai hänet vakuuttuneeksi Luojan olemassaolosta. Voimme tuottaa yli 50 erilaista ääntä, joista voidaan muodostaa miljoonia erilaisia sanoja. Päivittäisissä toiminnoissa käytössämme saattaa olla yli 100000 sanan arsenaali. Simpanssi tuottaa joitakin örähdyksiä.

Ihmiset rakentavat avaruusasemia, suorittavat luistellen ja voimistellen hämmästyttäviä kuvioita, jotka edellyttävät kymmenien lihasten yhteistoimintaa. Simpanssi ei suoriudu edes kärrynpyörästä. Yläraajassamme on 58 liikeakselia, simpanssit käyttävät vain viittä perusotetta. Kyky käyttää kieltä, puhua ja kirjoittaa osoittaa, että ihmiset ovat sielullisia olentoja, jotka on ohjelmoitu kommunikoimaan ajatuksiaan ja tunteitaan. Ranskalainen lääketieteen professori Pierre Rabischong on todennut kirjassaan Le Programme Homme, että ihminen on tuhansien yhteensopivien bio-ohjelmien kokonaisuus, jollaista ei mitenkään voi syntyä mutaatioiden ja luonnonvalinnan avulla.

Tämän päivän nuoriso on psyykkisesti sairaampaa ja käyttää enemmän päihteitä kuin koskaan, materiaalisesta yltäkylläisyydestä huolimatta. Onko niin, että kritiikitön evoluution opetus "kiistattomana tieteellisenä tosiasiana", on varastanut nuorilta uskon Luojaan, joka meitä rakastaa ja johon voimme rukouksessa turvata? Kaikki perustelut, millä oppikirjoissa todistellaan evoluutiota, ovat tosiasiassa vain epätieteellistä järkeilyä, jolla rakennetaan akateemista luomismyyttiä. Uusia tutkimustuloksia voi seurata suomeksi internetissä mm. sivuilta www.intelligentdesign.fi ja www.luominen.fi.

Maailmankuulut entiset ateistit, kuten Anthony Flew, ovat kääntyneet Jumalaan uskoviksi murskaavan, luomisesta kertovan todistusaineiston vakuuttamina. Uudet tieteen tutkimustulokset julistavat, että geeneihimme on kirjoitettu "made in Heaven". Geeneistämme voimme myös lukea, että on tapahtunut syntiinlankeemus ja tämä maailma on väistymässä. Ihmisen Poika tulee takaisin uusi luomakunta mukanaan. Siellä ei enää ole väkivaltaa, itkua eikä sairautta.

Pekka Reinikainen, lääket. lis.

Artikkeli Kulmakivi-lehdessä 4/2006. Kulmakivi on Suomen teologisen instituutin tiedotuslehti.

Sivun alkuun